Bliv din egen bedste ven

Hjælp til vægttabBliv din egen bedste ven (lydfilen ligger nederst i indlægget).

Se på dine tanker:

Er du opmærksom på hvordan du tænker om dig selv. Ofte må vi erkende, at hvis vi brugte de samme sætninger og ord om vores venner, som vi bruger overfor os selv, så ville vi hurtigt blive venneløse. Når vi skælder og smælder på os selv, så skaber vi en indre stresstilstand. For at kompensere for stresspåvirkningen, så spiser vi ekstra fedt og sødt og en ond cirkel er skabt.

Tænk positivt og vær tålmodig:

Find dine negative tanker (hæmmende overbevisninger) og vend dem til støttende overbevisninger.

 

I stedet for at tænke: Jeg har alle dage været tyk, og det ender altid i fiasko, hver gang jeg prøver at tabe mig.

: Jeg vil støtte mig selv. Når jeg har fokus på mig selv, så ved jeg, at jeg kan klare det. Det tager tid, men det er også i orden. Tid er min ven.

 

I stedet for: Jeg kan ikke tillade mig, at give udtryk for mine følelser. Jeg bliver forladt, hvis jeg bliver vred. Hvis jeg er ked af det, så skal jeg bare tage mig sammen.

: Jeg har lov til at mærke og give udtryk for mine følelser.

 

I stedet for: Det er umuligt at spise sundt, når familien ikke vil. Hvis ikke alle er med på det, så skal jeg lave flere forskellige retter.

: Jeg vil spise flere grøntsager og mindre hvidt brød, ris og pasta for min egen skyld. Hvis jeg kan inspirere familien er det fint.

Vær noget for dig selv og ikke kun for andre:

Foretag dig noget hver dag, som du kan lide. Husk hver eneste dag skal der være plads til noget, som du synes om. Også selvom det kun er 15-30 min. om dagen. F.eks. jeg vil meditere/hvile mig 20 min. om dagen. Jeg vil læse et kapitel i en god krimi hver dag. Jeg vil sætte mig ned 20 min. og høre min yndlingsmusik, når jeg kommer hjem fra arbejde osv..

 

Bliv gode venner med din krop:

Find noget ved din krop, som du kan lide. Fokuser på det i mindst en uge, find herefter noget nyt næste uge osv.. Jeg har smukke øjne. Jeg har pæne hænder. Jeg har blød hud. Jeg har stærke ben. I starten føles det akavet, men det bliver også en god vane, bare du gør det længe nok.

 

Ros dig selv:

Vær opmærksom på selv de mindste succeser. Skriv ned hver dag noget du gjorde godt.

”Jeg klarede den konflikt med mit barn godt. Jeg hjalp den fremmede med at finde en vare.

Jeg var kærlig og venlig overfor min ægtefælle, selvom han var lidt umulig”.

 

Værdsæt alt det gode i dit liv:

Skriv hver dag mindst 3 små positive oplevelser. Et smil, godt vejr, en god kop kaffe. Mødet med en gammel ven. Samtalen med den fremmede.

 

Skift fokusområder:

Det vi leder efter er også det vi finder. Vær opmærksom på, at lede efter positive ting og giv udtryk for det. Sikke en smuk bluse du har på. Sikke en dejlig stemme den mand har. Sikke nogle dejlige mennesker jeg arbejder sammen med. Sikke nogle søde og nysgerrige kursister jeg har.

 

Fjern fristelserne og vær gavmild med de gode belønninger:

HOLD OP med at lede efter de hurtige og lette løsninger. Alt for tit prøver vi ved hjælp af forskellige genveje (kure, piller, pulvere osv.), at nå det vi ønsker. Det eneste vi hermed opnår, er at vores egentlige mål ryger længere og længere væk. Som f.eks. slankekuren der bare gør os mere fed.

Den hurtige løsning er en ond cirkel, fordi den næsten altid skaber en ny form for afhængighed.

Hør indlægget på lydfil her: Bliv din egen bedste ven.

 

 

 

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Selvindsigt, Selvværd og tagget , , .