Anerkendelsen af os selv:

anerkendelse og vægttabDet du giver energi vokser. Så find en historie i dit liv som var en succes og se ressourcerne du havde i spil i forbindelse med den succes. Måske syntes du selv du var god, måske var det andre der sagde det.

På den måde fremhæver vi, og sætter fokus på de muligheder og evner, der kan være med til, at vi når den fremtid, vi ønsker os.

Her igennem styrker vi også vores kreativitet og evne til at tænke konstruktivt.

Fra det øjeblik vi tænker på os selv som en ressourcefuld person, begynder forandringerne.

Når vi vælger at lægge vægt på det positive i livet, vil tendensen til at få øje på positive forandringer også være langt større.

Med andre ord, ”Det vi leder efter, er også det vi finder”.

Ofte når vi ønsker forandringer, bruger vi meget tid på problemtænkning, hvad er det jeg gør galt? Hvorfor er jeg endt i denne situation? Hvad er det ved mig som gør at ingenting lykkes? Vi spørger os selv, hvorfor tager du dig ikke bare sammen? Det er ikke kun os selv, men også omverden der stiller os det samme spørgsmål.

Sådanne spørgsmål er med til at få os til at føle os som fiaskoer og mindre ressourcefulde. Det sprog vi og vores omverden bruger, er det sprog, som skaber den virkelighed, vi lever i.

Det betyder, at når vores sprog bliver præget af negativitet, vil vores liv i store træk opleves som negativt og problemfyldt.

Når vi ønsker forandringer i vores liv, sker det at vi forsøger med en total omvæltning. Dette kan medvirkende til at vi hurtigt falder tilbage. Hvis vi i stedet spørger os selv, hvad er det der allerede er godt og værd at bevare i mit liv? Hvor var jeg en succes? Hvordan kan jeg mikse det med noget nyt og anderledes? Og så lave en plan der består af en passende blanding.

Vi skal gennem fokus på det bedste i vores fortid, lægge planer for og forestille os en fremtid, som hermed får afgørende indflydelse på vores nutid.

 

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.