Har du et skjult mål, som står i vejen for det du ønsker?

Hjælp til vægttabHar du et skjult mål, som står i vejen for det du ønsker? (lydfilen ligger nederst i indlægget. Videoen kommer senere i dag).

 Et skjult mål hvad er det?

Find ud af om har du sådan nogle. For de kan ødelægge din motivation og chance for succes.

Vi gør noget andet end det vi vil.

Ofte når vi gerne vil have en sundere livsstil, så oplever vi, at uanset hvor meget vi ønsker, at nå målet, så er det som om der er noget, der stopper os.

Selvom vi mener, vi er fast besluttede, så gør vi meget af tiden noget andet, end det vi bestemte os for at gøre.

Vi sætter os et mål, som f.eks. at tabe os eller have mere tid til os selv. Vi tror at det er det, vi ønsker os mest i verden, og derfor virker det forvirrende, at vi hele tiden saboterer vores eget mål, gennem vores handlinger.

Det kan skyldes skjulte mål.

En vigtig grund til, at vi opfører os sådan, kan være, at vi også har et andet mål. Et skjult mål, som vi ikke er bevidste om og som konflikter med vores erklærede mål.

Eksempler på sådanne skjulte mål:

Som f.eks. hvis du tænker: Jeg vil have, at vi spiser sundt i min familie. Men samtidig har du et mål, som du ikke er bevidst om, som hedder der skal være fred og ro ved aftensbordet. Og for at undgå kritik og sure miner, serverer du det familien ønsker, selvom det er usundt.

Eller: Jeg vil bruge mere tid på mig selv. Men samtidig er det vigtigt for dig, at du er omdrejningspunktet i familien. Du skal helst være med i alt, ellers frygter du ubevidst, at de ikke har så meget brug for dig.

Eller: Jeg til tabe mig, ved at spise sundt og undgå slik og junk. Men samtidig har du et ikke erklæret mål, som hedder: Jeg har ikke lyst til, at mærke, når jeg er ked af det.  Eller at kedsomhed er ubehagelig følelse, som jeg vil gøre meget for ikke, at opleve.

Måske du siger: Jeg vil prioritere, at få mere søvn. Men du tænker: Jeg kan ikke undvære fjernsyn, eller jeg vil have et par timer for mig selv foran computeren, når børnene er lagt i seng. Jeg vil ikke og kan ikke ændre på det.

Eller: Jeg ønsker at motionere mere.  Men jeg har så meget jeg vil lave og vil ikke skære noget af det væk. Alt i mit liv kan kun være præcist, som det er nu.

Måske siger du: Jeg vil gerne slippe af med min stressede hverdag. Men jeg vil blive i det job, som jeg har.  Mit hjem skal være fuldstændigt pletfrit. Ingen må kunne sætte en finger på mig som ægtefælle, medarbejder, forælder, eller barn.

Vær ærlig omkring dine skjulte mål.

Har du selv nogle skjulte mål, som står i vejen for dit ønske om, at tabe dig? Du er nødt til at være 100% ærlig overfor dig selv, ellers opnår du intet.

Så længe målet er skjult for dig, så har du ikke et ordentligt grundlag at foretage et valg ud fra.

Kun når du ved, hvad det er du vælger i mellem, så kan du finde ud af, hvad der er vigtigst for dig.

Lyt til lydfilen: Har du et skjult mål, som står i vejen for det du ønsker?

 

Udgivet i livsstilsændringer, Målsætning, Motivation.