Hvordan kommer jeg i gang med mit vægttab?

Hjælp til vægttab.Hvordan kommer jeg i gang med mit vægttab? (Lydfilen ligger nederst i indlægget).

Tag en beslutning om at du vil et vægttab.

Først og fremmest handler det om at tage en beslutning.

Her tænker du måske: Det har jeg da gjort, når jeg ved at jeg ønsker at tabe mig.

Nej at drømme om at tabe dig, er ikke det samme som at tage en beslutning.

En beslutning indebærer, at du er konkret omkring hvad du vil.

Den indebærer, at du er villig til at handle og betale den pris, som det koster at nå dit mål. Det handler om at være villig til, at lave noget om og evt. slagte nogle ”hellige køer”.

En beslutning kræver også, at du begynder at tænke i hvilke handlinger, der skal bringe dig til dit mål.

Hvordan bliver jeg klar?

Hvordan gør du dig så klar til, at tage den beslutning, som gør at du kommer i gang?

Start med at finde ud af, hvad det er du ønsker at opnå. Ikke bare at du vil tabe dig, men også hvor meget og hvor lang tid det må tage.

Men lige vigtigt er det, hvorfor du ønsker at tabe dig. Hvad er det du får ud af det? Hvad er det du hader ved din nuværende situation? Hvordan begrænser den dig? Hvad frygter du kan ske, hvis du bare forsætter, med at gøre som du plejer? Du kan evt. hente hjælp i den Pdf-fil jeg har lavet som hedder: Hvad holder mig tilbage? (Skriv til mig, så sender jeg dig den).

Hvad forhindrer dig?

Næste skridt er at finde ud af, hvad det er du gør nu, som forhindrer dig i at nå dit mål.

Indse hvor det er du spænder ben for det du ønsker. Skriv en logbog over dine vaner og reaktioner. Hvad er din fordel ved at gøre som du plejer? Hvordan kan du få det samme resultat, men på en sundere måde?

Hvis du f.eks. bruger mad til, at dæmme op for triste følelser og tomhed indeni, fordi du har glemt, at være der for dig selv, kan du finde andre måder at trøste dig selv på, mens du også øver dig i, at være i dine følelser og være der for dig selv.

Hvilke forhindringer skal ryddes af vejen.  Er det situationer eller mennesker som står i vejen for, at du kan gøre det, du ved skal gøres.

Er det situationer eller mennesker?

Det kan være at dit liv lige nu er fyldt med stress. Så må du arbejde på, at skaffe dig selv nogle ”frikvarterer”, som giver dig chance for at slappe af. Vær også opmærksom på dit åndedræt. Husk at trække vejret helt ned i maven. Når vi er stressede, trækker vi ofte vejret helt oppe i toppen af lungerne, hvilket er med til at forstærke følelsen af stress og uro.

Det kan være, at der er personer som forsøger at holde dig tilbage i den gamle kendte udgave. Find ud af hvem de er og hvordan du kan forholde dig til dem. Hvis du har brug for hjælp, så skriv til mig og få Pdf-filen: Øvelse i at udskille sabotører fra støtter.

Find ud af hvad der holder dig tilbage. Ofte har vi nogle overbevisninger, som vi bevidst eller ubevidst bruger som undskyldning for, at blive hvor vi er. Skriv til mig og få min e-bog: Hvorfor først på mandag? Den kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad din barriere er.

Lav en støttegruppe.

Find dine støtter. Saml evt. en gruppe af mennesker (eller bare en person), som har samme mål og motivationsgrad som dig.  Lav aftaler om hvordan I kan støtte hinanden i de svære situationer. Brug hinanden til at få anerkendelse og ros fra, indtil I lærer at anerkende og værdsætte Jer selv. Held og lykke med din beslutning.

Lyt til lydfilen af blogindlægget: Hvordan kommer jeg i gang med mit vægttab?

 

 

Udgivet i Målsætning, Motivation, Selvindsigt.