Husker du at fejre dig selv og dine omgivelser?

en skøn kopHusk det er vigtigt af at huske at fejre dig selv og de små sejre.

Forleden dag læste jeg på facebook om at fejre: De små sejre. Jeg fejrer dem hver dag, gør du? En herlig opfordring.

Det fik mig til at tænke på en praksis vi efterhånden har opøvet i min familie. Vi er vilde med at fejre.

Hver gang der er en anledning, så fejrer vi. Vi har stort set altid en flaske champagne liggende på køl. Man ved jo aldrig, hvornår der sker noget som bør fejres.

Men der fra og så til at fejre hver dag, det kan jeg nok alligevel lære noget. Det skal dog nok ikke være med boblevand hver gang.

Der er ingen grund til ikke at vente på de store begivenheder, det meste kan i virkeligheden fejres. Vi kan forstærke vores glæde ved livet, når vi træner i at være mere opmærksom på de små sejre og ting at fejre. Hvis vi finder en ting hver dag, så vil det betyde alverden i forhold til, at gå fra at overleve hverdagen, til at leve fuldt ud alle 7 dage om ugen.

Når vi lever alle dage i ugen, så mindskes behovet for at trøste sig selv med mad, drikke og cigaretter. At blive opmærksom på små sejre, mindsker også trangen til at gå tilbage i fortiden og dvæle med fiaskoer og bruge alt for meget tid på at bekymre sig om fremtiden.

Men jeg sidder og skriver dette, kan jeg mærke hvordan det bobler i mig, for at finde noget at fejre i dag.

Jeg vil fejre, at jeg har lavet god omgang træning her til morgen. Jeg vil fejre, at jeg først på året tog en beslutning om at blive selvstændig. Jeg vil fejre, at jeg allerede er nået fantastisk langt.  Jeg vil fejre, at jeg handler på de input jeg får. Jeg vil fejre, at vi nu er i december og jeg elsker december. Jeg vil fejre at min datter fik den praktikplads hun ønskede sig. Jeg vil fejre, at min mand støtter og hjælper mig. Jeg vil fejre, at jeg har en fantastisk familie. Jeg vil fejre alle de mennesker, som mener at jeg har noget at give til dem i form af mit arbejde.

Det at fejre sig selv, er det samme som at anerkende sig selv og sit liv. Anerkendelse fremmer kreativiteten. Anerkendelsen er også en af de måder, hvorpå vi kan stimulere hjernens belønningscenter, således at der afgives dopamin. Dopamin er et signalstof som udløser en dyb fornemmelse af tilfredsstillelse og nydelse i os.

Opgaven bliver så at finde en måde at fejre på, som ikke altid indebærer øget kalorie indtag. Her kommer kreativiteten ind. Du skal finde din måde at fejre på. Jeg kan kun komme med forslag til hvordan det f.eks. kan gøres.

Du kan fejre ved at købe en buket blomster eller en ny potteplante til dig selv. Ved at tænde lys og nyde en særlig god kop te eller kaffe. Ved at skrive i din lommebog om det positive der er sket, og hvor dygtig du er. Du kan beslutte dig for at tage ekstra pænt tøj på. Du kan invitere nogle venner eller familie til kaffe eller spisning. Du kan købe en god bog eller et magasin. Du kan høre din yndlingssang. Ved at give dig selv en pause med læsning, krydsord, musik, dans. Ved at ringe til en god ven. Det er kun fantasien og dit eget tankesæt der sætter grænser for, hvordan du kan fejre og hvad der skal fejres.

Gør hvad der skal til for at du stiger i værdi hos dig selv. Det vil automatisk fremme din motivation til at indføre livsstilsændringer og få succes med f.eks. vægttab.

Jeg vil fejre mig selv og min datter og resten af familien ved at gå på julegaveindkøb og hygge mig sammen med min datter.

God december.

p.s. billedet jeg har sat ind i dag er af en skøn kop, jeg fik af min søster og hendes familie. Jeg nyder hver dag at drikke af den og se på den.

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.

En kommentar

Der er lukket for yderligere kommentarer.