Hvad med løfter til dig selv, holder du dem?

Hvad med løfter til dig selv: (husk at lydfilen ligger nederst på siden)

Lægger du vægt på at indfri dine løfter til dig selv.

Måske er du et af de rigtig mange mennesker, jeg møder (jeg har også været der selv), der ikke er så gode til at overholde aftaler med dig selv.

Så er du højst sandsynligt også et af de pligtopfyldende mennesker, som aldrig kunne skuffe andres forventninger, ved at bryde en aftale med dem.

Tænker du så på, hvilket signal du sender til dig selv?

At bryde et løfte til dig selv, fortæller dig, at du er ikke så meget værd som de andre. Dine følelser er ikke så vigtige som andres følelser. Dine behov kan altid blive dækket en anden dag. Andres behov er meget vigtigere.

Svigter andre løfter til dig?

Det minder mig om en scene fra en børneudsendelse, fjernet sendte for mange år siden. Man ser en mand tale til sin hund. I en opløftet og glad stemme siger manden til hunden: Vil du gerne ud og gå en tur? Skal vi ud og gå? Og hunden bliver ellevild og forventningsfuld. Den springer rundt om manden i bar kådhed. Så skifter manden toneleje og siger: I morgen, først i morgen. Hvorefter hunde slukøret lusker væk. Er det en scene du spiller for dig selv igen og igen?

Måske undrer du dig over, hvorfor andre mennesker fra din omgangskreds ind imellem svigter dig.  Du oplever, hvordan løfter fra familie, arbejdskollegaer og venner, fra tid til anden ikke bliver indfriet. Hvis det er det du oplever, så kan en vigtig grund være, at det signal du sender til dig selv, nemlig også er det du sender ud til omverden. Det er ok at svigte mig.

Mennesker omkring os er meget hurtige til at opfange, hvordan vi opfatter os selv og så behandle os derefter.

Forholdet til dit indre barn.

Dit forhold til dig selv, skal være som forholdet mellem en god forælder og et barn. Tænk på hvad det betød for dig som barn, når du oplevede, at du kunne stole på en voksen. Når dine forældre eller andre voksne i din verden, indfriede sine løfter til dig, så var det medvirkende til, at du følte dig respekteret og værdifuld.

Du skal være den gode forælder til dit indre barn. Den forælder som er der for barnet. Den forælder som ser og hører barnet. Den forælder som er til at stole på og som overholder løfter til barnet. Den forælder som gennem hele sin opførsel fortæller dig, at du er meget værdifuld.

Øver du dig i af holde løfter til dig selv?

Måske har du overset og svigtet dig selv i mange år. Hvis det er tilfældet, så er det svært at ændre den vane. Men det kan lade sig gøre og det vil betyde uendeligt meget for dit selvværd, hvis du kan ændrer dit forhold til dig selv.

Husk på et løfte du har givet dig selv. Bare et lille løfte, et der er forholdsvis nemt at opfylde. Beslut dig for at i dag vil du holde det løfte du har afgivet. I morgen giver du dig selv et nyt løfte, som du bestemmer dig for at overholde.

 

Fortsæt med at øve dig hver dag og oplev hvordan du langsomt stiger i værdi i dine egne øjne.

Mens du øver dig, skal din indre dialog være:” Jeg overholder de løfter jeg giver til mig selv. Jeg stoler fuldt og fast på at jeg vil indfri dem, for jeg ved hvor meget det betyder for mig, at jeg gør det.”

 

Her kan du høre blogindlægget på lydfil: Hvad med løfter til dig selv, holder du dem?

 

Udgivet i Favoritindlæg, livsstilsændringer, Motivation, Vægttab.