Kærlighed til dig selv fører til sund livsstil og vægttab.

kærlighed og vægttabSommetider når du hører, at du skal elske dig selv noget mere, så tænker du måske: Jeg kender en som er meget forelsket i sig selv. Vedkommende lader ikke nogen mulighed gå fra sig, til at fortælle omverden om sin egen fortræffelighed, elskelige væsen og fantastiske evner. Og så tænker du måske: Hvis det er selvkærlighed, så er jeg glad for at jeg ikke elsker mig selv så meget.

Men selvkærlighed handler ikke om at stå og råbe til alle og enhver, om hvor fantastisk et menneske man er og hvor glad man er for sig selv. Faktisk vil jeg vove den påstand at mennesker der har behov for kontant at gøre opmærksom på hvor gode de er, og hvor glade de er for sig selv, slet ikke tror på det inderst inde, snarere tværtimod.

Jeg har ikke brug for at gøre højlydt opmærksom på at jeg er f.eks. kvinde, jyde eller mor. Jeg ved dybt inde i mig selv, at sådan er det. Jeg tænker at det er rimeligt nemt for at andre at se eller høre at det forholder sig sådan. Og skulle de være i tvivl, er jeg sådan set også ligeglad.  Og jeg har ikke behov for at adskille mig fra dem, som ikke er ligesom mig, og konstant at gøre opmærksom på det, fordi jeg dybest set selv er i tvivl.

Jeg er ikke bedre end dem, der er noget andet, jeg er bare den jeg er.

Kærlighed til dig selv er på samme måde en følelse dybt inde i dig selv, som stille og roligt lægger sig i, og omkring alt hvad du gør og siger, uden at det er nødvendigt at råbe det ud og fremhæve det hele tiden.

Kærlighed til dig selv, betyder at du behandler dig selv, nøjagtigt som du ville behandle din bedste ven, eller dit elskede barn. Du ville give fuld opmærksomhed, holde aftaler med, værne om, have tillid til, stole på, elske at være sammen med, anerkende og rose, gøre noget for denne bedste ven eller elskede barn. Alt det skal du give dig selv, fordi det er lige præcis det der skal til, for at du får succes med en livsstilsændring og når dit mål omkring vægttab.

Så når du skal opøve kærlighed til dig selv, og er i tvivl hvor du skal starte, så spørg dig selv: Hvad ville jeg gøre for at sikre mig at vennen, barnet ved at jeg elsker ham/hende? Og derefter vend det mod dig selv.

Udgivet i Favoritindlæg, livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.