Det tekniske fix, som giver os hurtigt vægttab:

teknisk fix og vægttabDen anden dag var jeg ved at rydde op på mit badeværelse. Jeg har en masse små kurve med alle mulige hårprodukter, cremer, øjengeleer, deodoranter, og andre remedier der lover at jeg aldrig får udseendemæssige problemer mere.

Jeg kom til at tænke på, om jeg er den eneste der har et sådan lager? Jeg har forhørt mig lidt omkring og det viser sig at det er jeg ikke.

Hvad er det fabrikanterne af disse produkter kan, som får os til at købe og købe igen og igen?

Når jeg har købt produktet, så sker der et af to. Enten så dropper jeg produktet efter få forsøg, fordi det aldeles ikke holder det som det lover. Eller også køber jeg et nyt produkt, som lover at gøre endnu mere for mig end det forrige, før det gamle er brugt op.

Resultatet er en sand overflod af produkter, som ikke er blevet rørt i flere måneder, men som repræsenterer en stor sum penge.

Branchen der laver plejeprodukter, kan noget i særdeleshed noget med at spille på vores forsøg på at være, noget vi ikke er.

Enten det er hende med det store fyldige hår der holder volumen i 24 timer, hende der kan dyrke hård motion, uden at komme til at svede, hende der har en bagdel fuldstændig uden appelsinhud, eller en mave hvor strækmærkerne fra sidste graviditet er pist forsvundet, eller hende der ser ud som en 20 årig selvom hun nærmer sig de 50.

Drømmen om det tekniske fix som lover os alt, den lever i bedste velgående. Det er vel også derfor, at man kan blive ved med at afsætte slankekure og produkter som lover at overvægten forsvinder som dug for solen, uden at vi behøver at ændre noget som helst eller i hvert fald ikke ret meget.

For det første tænker jeg, at vi bliver nødt til at erkende at en sund livsstil den kræver en investering som ikke er af pengemæssig art. Vi må investere tid, opmærksomhed, engagement og virkelig selvomsorg (ikke bare den slags der kommer i form af en kage eller slik), hvis vi ønsker nå et mål.

Og dernæst må vi sætte et stort spørgsmålstegn ved, hvad der er et modekrav og hvad der er en idealvægt.

 

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.