Tålmodighed, en svær disciplin!

Få hjælp til vægttabTålmodighed, en svær disciplin!      (lydfilen ligger nederst i indlægget.)

Hav tålmodighed med dig selv og omverden. Også når det gælder livsstilsændringer.

Vi har en gammel talemåde der hedder: Tålmodighed er en dyd. Jeg tror at det er ikke alene en dyd, det er også en nødvendighed. En modvægt til den verden vi lever i i dag, hvor alting skal gå så stærkt.
Tålmodighed er vigtig, hvis du vil undgå stress og nå dine mål. Uanset hvad disse mål må være.

Men det er også svært. Vi bliver konstant målt på vores effektivitet. Vi kvinder har ligefrem gjort det til en dyd, at kunne ordne flere ting på en gang. Og nu siger nyeste forskning, at det er ikke sundt for hjernen. Det svækker koncentrationsevnen og øger stressen. Endnu en grund til, at lære tålmodighed.
Det paradoksale er, at det kræver en stor mængde tålmodighed at lære tålmodighed. Du vil fra tid til anden opleve at du bliver slået tilbage til udgangspunktet, når du går i gang med at opøve tålmodighed.

Der er mange gevinster at hente:

Men der er mange gevinster at hente i forløbet. Med tålmodighed opøves din evne til, at forholde dig til dit liv lige her og nu.
Det modsatte nemlig utålmodighed betyder, at du overvejende lever i fremtiden.
Måske har du en forestilling om, at livet begynder først rigtigt den dag, du har tabt al din overskydende vægt. Det er spild af god og værdifuld tid. Der ligger rigtigt meget træning for selvværdet i at nyde og anerkende ethvert lille skridt. Husk spørgsmålet: Hvor længe ville du give dit barn til at lære at gå, før du forbød ham at prøve mere? (Tony Robbins).

Overvægten som ikke i løbet af natten:

Den overskydende vægt kom ikke til over natten, og derfor kan du ikke forvente at den forsvinder i løbet af kort tid.
Tålmodighed hjælper dig at nå dine mål. Benjamin Franklin siger “Den, der kan være tålmodig, kan få, hvad han vil.”
Hvis du gribes af utålmodighed, fordi du synes det tager for lang tid at nå dit mål, så se situationen i et positivt lys mens du venter.
Du kan f.eks. tænke: Det, at det tager tid at nå mit vægttabs mål gør, at jeg kan nå at vænne mig mentalt til at være en slank person.
Det gør, at min hud kan nå at trække sig bedre sammen.
Gennem det langsomme vægttab er sandsynligheden for, at det jeg taber er fedt og ikke muskler og vand også meget større.
Jeg vil have en bedre chance for, at føle mig fuld af energi under processen.
Jeg vil kunne opleve livsstilsændringen som værende fuld at tilbud og muligheder. Afsavn vil ikke være den dominerende følelse.
Chancen for at resultatet holder, stiger væsentligt, når jeg giver mig tid til langsomt at ændre mine vaner og vænne min hjerne til den nye måde at tænke om -, og behandle mig selv på.

Udnyt ventetiden:

Det er vigtigt, at udnytte ventetiden til at lære noget nyt omkring dig selv. Hvad er dine reaktionsmønstre? Hvilke af disse, skal du have ændret, og hvordan gør du det? Hvordan takler du dine følelser, når du ikke kan begrave dem i mad? Det er alfa og omega at få hovedet med, hvis du skal have et varigt resultat. Jo mere du lærer om dig selv gennem tålmodighed, jo større betydning vil du få i egne øjne, og jo mere vil dit selvværd stige.

Slip kontrollen:

Øv dig i at slippe kontrollen. Behovet for kontrol kan også være med til at generere utålmodighed.
En måde at slippe kontrollen, er at være realistisk. Stil dig selv spørgsmålene: Er det vigtigt? Kan jeg gøre noget? Behøver jeg gøre noget? Kan det tænkes, at andre gør det lige så godt? Hvad er det værste der kan ske, hvis jeg ikke har kontrollen? Det ærlige svar vil ofte være, at du slet ikke behøver kontrol.

Tålmodigheden er vigtigt, ikke mindst overfor dig selv. Dvæl ikke for længe ved dine fejltagelser, men erkend dem, tilgiv dig selv og gå videre. Hvis du er i stand til det overfor dig selv, så vil det også påvirke din evne til at optræde tålmodigt overfor andre. Hvis du i forvejen er meget tålmodig overfor andre, hvorfor skal du ikke have den samme chance?

Isaac Newton sagde: ”Hvis jeg nogensinde har gjort værdifulde opdagelser, så skyldes det mere tålmodig opmærksomhed end noget andet talent.”

Min egen proces:

I min egen proces, har jeg lært at tålmodighed i høj grad også har noget at gøre med, hvordan du definerer dine succeskriterier. Hvis succesen kun findes i slut målet, så er chancen for at utålmodigheden overmander dig meget større. Hvis du har en masse små pejlemærker og delmål, så vil du opleve at du konstant bliver mindet om at du er på rette vej, og processen vil blive det vigtigste og meget mere fornøjelig.

 

 

Her er lydfilen: Tålmodighed en svær disciplin

Udgivet i Favoritindlæg, livsstilsændringer, Motivation, Vægttab.