Tillid fører til livsstilsændring:

vejen til livsstilsændringenAt udvise tillid er en essentiel egenskab, som vil hjælpe os til at gå fra at overleve, til at leve fuldt ud.

Mennesker som ikke har tillid, vil ofte føle sig snydt af andre og af livet. De har ikke en naturlig tro på at de nok skal opnå og få det, de har brug for, at verden er et godt sted og de fleste mennesker vil dem det godt.

Det at forsøge at manipulere andre, kan være en måde at sikre sig det, man ikke har tillid til at man får, men som man føler man har ret til.

Men den manglende tillid vender også indad. For den giver sig ofte udslag i at man heller ikke tror på sig selv og sine evner.

Når vi viser andre mennesker tillid udvikler de sig ofte markant. På samme måde vil vi, når vi tror på os selv, heller ikke være bange for at prøve nyt og vokse.

 

Det man kalder Hawthorne effekten viser, at mennesker ofte udvikler sig i retning af de forventninger, vi har til dem.

Det vil sige, at når vi viser andre mennesker tillid, så vil de ofte gøre alt hvad de kan, for at leve op til den viste tillid.

Men det samme gælder også for os selv. Så det at have tillid til os selv og vores evne til at nå vores mål, vil betyde at vi ændrer os i retning vores mål og vores forventning.

 

Have tillid til at det du gør, er godt nok. At du har de evner, du skal bruge for at klare dig.

Have tillid til at verden vil dig det godt.

Have tillid til at hvis du er opmærksom, og gør hvad du kan, så vil mulighederne åbenbare sig.

Have tillid til at lige nu føler du dig nedtrykt eller ensom, men om kort tid, et par timer eller i morgen, så er følelsen blevet erstattet af en bedre følelse. Derved kan meget trøstespisning undgås.

Have tillid til at tingene kommer til dig, i takt med at du er klar til det. At når du ikke taber dig på rekordtid, så er det fordi der er nogle mønstre og vaner du skal have tid til at ændre. At du skal have tid til at ændre din identitet fra at være den overvægtige, til at være den sunde og aktive.

Som jeg skrev i et tidligere blogindlæg er manglende tillid ofte et levn fra vores barndom. Et levn som vi skal blive opmærksomme på og begynde at arbejde med gennem at øve os.  Ved at øve os bliver vi klar til den vigtige livsstilsændring som fører til det vægttab vi ønsker os så meget.

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.