Når forandringens vinde blæser:

forandringen vinde blæserEn tidligere chef skrev engang til mig i forbindelse med, at jeg på grund af en trafikulykke, valgte at påbegynde en ny uddannelse: Når forandringens vinde blæser, vælger nogle at bygge læhegn og andre bygger vindmøller.

Jeg synes det er en fantastisk talemåde, som siger noget om, at det er vores valg, hvordan vi vil forholde os, når noget forandrer sig i vores verden.

Vi kan kaste håndklædet i ringen, sige jeg vil ikke være med, og sætte os tilbage og begræde at verden er et utrygt og usikkert sted der hele tiden forandrer sig. Og hermed ende med, at skræmme en masse mennesker væk, med vores offerrolle.

Vi kan endda forsøge at bekæmpe forandringerne og modarbejde dem med alle kræfter.  At bruge en masse energi på at bekæmpe noget, som ikke kan udgås eller stoppes, er som Don Quijotes kamp mod vindmøllerne. Som Don Quijote forsøger vi at tilpasse verden, til den virkelighed vi ønsker, og ender op som en lidt bedrøvelig skikkelse.

 

Vi kan også som Storm P. så malende beskrev det, forholde os til de faktiske forhold i jernindustrien. Det vil sige at erkende at visse ting står ikke til at ændre, så som f.eks. blæst, og så forsøge at bruge det til vores fordel.

 

Jeg kan vælge at begræde, at jeg ikke har det super stofskifte som betyder, at jeg kan spise alt muligt uden at tage på. Eller jeg kan betragte det som en fordel, at jeg meget hurtigt kan se resultatet hvis jeg mishandler min krop.

 

Jeg tror, at vi er mange som skal passe sin vægt, der har prøvet at være en smule misundelige, når en tynd person propper sig med burgere, chips og cola, uden at de tager et gram på. Men den skade junkfood gør inde i vores krop, der sker, hvad enten vi kan se det eller ej.

De mennesker som har superstofskiftet skal måske vente 20 -30 år før konsekvenserne af deres livsstil rammer dem. Men når de så rammes (f.eks. af alvorlig vitamin/mineralmangel, forkalkede blodårer o.l.), så er det måske for sent, eller i hvert fald meget svært at ændre noget.

 

Os andre som tydeligt kan se og mærke forandringen efter kortere eller længere tids overflod, vi har flere valg. Vi kan vælge at synes det er synd for os, kaste håndklædet i ringen, og forsætte som vi plejer. Vi kan også fornægte fakta og forsøge at bekæmpe vindmøllerne med slankepiller og pulver.

Eller vi kan udnytte blæsten til vores fordel, begynde at bygge vindmøller, reagere og give vores krop den sunde mad, den helt sikkert har det bedst med.

 

 

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.