Din personlighed, en medspiller!

Hjælp til vægttabDin personlighed, en medspiller! (lydfilen ligger nederst i indlægget)

Som lovet i mit nyhedsbrev vil jeg i nogle blogindlæg uddybe nærmere hvordan du kan bruge din personlighed til at hjælpe dig til at nå dit mål. Det første indlæg handler om din motivation.

Hvad motiverer dig?

Det er vigtigt at respektere sådan som du er, og bruge det, så det støtter dig mest muligt i forbindelse med dit ønske om vægttab, men det er også af stor betydning at arbejde med at udvikle dig. Det er med til at hæve dit selvværd, når du føler at du udvikler dig i den retning du ønsker.

 

Er din motivation væk fra, eller hen imod?

Det lyder måske lidt ”russisk”, men jeg skal prøve at forklare, hvad jeg mener. Ønsker du at undgå noget, eller ønsker du at opnå noget?

Hen imod motivation.

Når du gerne vil opnå noget, når der er noget du længes efter, så er det dine ønsker og drømme der driver dig. De er nogle kraftfulde hjælpere at have.

Jo bedre du kan forestille dig og fantasere hvordan det er der hvor du vil hen, jo nemmere vil du kunne nå dit mål.

Det skyldes at hjernen har svært ved at kende forskel på fantasi og virkelighed. Så den begynder at opføre sig som om den allerede er der.

Bare tænk på, hvordan du kan blive skræmt fra vid og sans ved at se en uhyggelig film. Også selvom du udmærket ved, at det kun er en film. Eller hvordan tanken om god mad, kan få mundvandet til at løbe.

Forventningens glæde handler jo netop om, at du forestiller dig hvordan det bliver, alt det dejlige som du skal. F.eks. når du skal på ferie, så har du sikkert et billede af hvor dejligt, afslappende og varmt det bliver, og det betyder at allerede inden du tager af sted, er du i godt humør og du kan sikkert mærke den kriblen i kroppen som følger med forventningens glæde.

 Væk fra motivation.

Væk fra motivation kan godt være en udmærket kickstarter, men den holder ikke i længden. Som nogle f.eks. oplever det, når lægen siger, at hvis ikke de stopper med at ryge, så vil de få en blodprop til. Eller sådan som nogle mennesker der har fået at vide, at de er tæt på at få diabetes 2 oplever en øjeblikkelig motivation til at tabe sig.

Men som motivations kilde på lang sigt, er den dårligt. Det er skyldes, så snart vi er ude af den værste farezone, så ryger den motivation der lå i frygten igen.

Hvis du f.eks. ønsker at holde op med at ryge, fordi du er bange for den grimme hoste du har lige nu. Når hosten stopper, så forsvinder ofte også dit ønske om at stoppe med at ryge.

Hvis du ønsker at tabe dig, fordi dine knæ har sagt stop, når så smerten letter, så forsvinder den motivationskilde også, indtil knæene begynder at gøre ondt igen.

Hensigten med målet.

Derimod er hensigten med at nå det mål du ønsker, en varig kilde til motivation. F.eks. når jeg vil tabe mig, fordi jeg drømmer om at være der for mine børn/børnebørn. Eller jeg ønsker at tabe mig fordi jeg får en masse energi og har det bedst med mig selv, når jeg er slank og passer på mig selv.

 

Så selvom du er typen der normalt først rigtigt kommer ud af starthullerne, når lokummet brænder og der ikke er anden udvej, så er det en super god ide at øve dig i at bruge drømmene og længslerne til at motivere dig. På den måde kan du stille og roligt nå dit mål, uden det pres der som regel ligger i, at nu er du pine død nødt til at gøre noget.

 

Så start allerede i dag med at drømme og tro på det. Når det kan lade sig gøre for mig, så kan det også lade sig gøre for dig.

Her ligger lydfilen: Din personlighed en medspiller

 

 

Udgivet i Favoritindlæg, livsstilsændringer, Motivation, Selvindsigt, Vægttab.