Drømme og ønsker om en livsstilsændring for livet?

Hjælp til vægttab De største drømme og ønsker om en varig livsstilsændring.

Hvad er dine drømme og dit største ønske?

Jeg skrev i mit blogindlæg fra den 29. december 2011 Nytårsforsæt, at du skulle finde dit mål og din motivation.

Ofte når vi tænker mulige mål, så lader vi os begrænse af, enten hvad vi tror er muligt, eller hvad vores tidligere erfaring fortæller os. Nogle gange er det en og samme sag.

 Eksperterne siger:

Måske har du læst, at de fleste der taber sig over 5 % af deres kropsvægt, tager det hele eller mere på i løbet af et år. Derfor tænker du, hvorfor skulle det så, kunne lykkes for mig? Hvorfor skulle jeg være en af dem det lykkes for?

Men måske er du helt speciel og unik. Måske er det slet de overvægtige der falder igennem, men snarere den metode man oftest anvender, der mislykkes?

Jeg er ikke i tvivl om, at det er sådan det er fat.

Vi er alle sammen specielle og unikke. Vi har bare så travlt med at holde os inden for rammerne af, hvad vi får at vide der er muligt.

Din erfaring siger:

Måske har du prøvet mange gange før at tabe dig. Måske har du endda opnået rigtigt gode resultater. Men hver gang du troede, at nu var lykken gjort, så oplevede du, at du faldt tilbage og tog alt det tabte på.

Derfor tænker du: Hvad kan det nytte, min erfaring siger mig, at det ikke er muligt at nå et varigt resultat og i hvert fald ikke for mig. Så hvorfor i det hele taget forsøge mere?

Men vi glemmer ofte, at der altid er to sider af en medalje. Der kan ikke være tilbagefald, hvis ikke der har været en succes, i hvert fald for en periode.

Hvad nu hvis det helt sikkert var muligt for dig? Hvad nu hvis det var grundlaget, som du bygger dine erfaringer på, som er galt, og ikke dine evner? Selv med den metode du brugte, lykkedes det dog for dig i en periode. Hvis du har fået at vide af eksperterne at jorden er flad, så siger det jo ikke noget særligt om dig, når du ikke har været i Australien.

Så var det måske metoden der var forkert og ikke dig og dine evner?

Lad dig ikke holde tilbage:

Uanset om det er omverden eller erfaringerne, der fortæller dig, at det ikke kan lykkes, så skal du ikke lade dig holde tilbage.

Der ligger der en helt utrolig kraft i at drømme om et resultat. Hvis du går tilbage i din historie vil du også kunne finde små og store beviser på, at når du nogle gange tillod dig selv at dagdrømme, så var det som om at mulighederne opstod de mest mærkelige steder.

Hvis du ikke er vant til at se efter succeser i dit liv, så kan det være svært at finde dem i starten. Men jo mere du leder, jo flere vil du finde.  Vores hjerne er bygget til at huske fiaskoer, for at beskytte os mod fare. Derfor er det et spørgsmål om optræning at gå den anden vej og huske på alle succeserne.

Hvis du havde en tryllestav:

Hvad hvis du havde en tryllestav eller en pose tryllestøv? Hvad ville du så ønske dig?

Hvis du kunne få det lige som du ville have det, og du var sikker på ikke at fejle, hvad ville du så ønske dig at gøre/blive, at dit liv skulle fyldes med?

Hvis jeg, den gang jeg var indenfor regnskab, havde set realistisk på mine muligheder for at blive livsstilsvejleder. Først som ansat i Århus Kommune og senere med egen forretning. Mig der ikke har en akademisk uddannelse og var på vej mod de 50 år. Så ville jeg nok have stoppet, før jeg overhovedet gik i gang.

Så frem med din tryllestav, ønsk, drøm, og styr dit liv i den retning du ønsker.

 

 

 

 

Udgivet i Favoritindlæg, livsstilsændringer, Motivation, Vægttab.