Find et mål, der betyder noget for dig.

nå måletHjernens elsker når du sætter dig mål og når dem.

Hjernens belønningscenter giver dig et skud dopamin som tak.  Når der bliver udløst dopamin, vil det opleves som en fornemmelse af tilfredshed.

Hvis du vil opleve, at du når de mål du sætter dig, og får belønningen, så er det bl.a. vigtigt at du bruger tid på at finde det mål, der betyder noget for dig.

Betyder det virkeligt noget for dig at tabe dig, stoppe med at ryge, drikke mindre eller komme i gang med motion?

Eller er det noget du bare tænker på, fordi det er politisk korrekt? Er det lægen, der synes du skal? Er det familien, der konstant taler om, at du burde gøre noget ved det?

Eller er det noget du holder dig beskæftiget med, så du ikke behøver at forholde dig til et andet og større problem.

Måske er det selvværdet som halter, du bryder dig simpelthen ikke særligt meget om dig selv. Men hvis du koncentrer dig om de 5 irriterende kilo, så behøver du ikke at forholde dig til det reelle problem.

Måske er du generelt utilfreds med din tilværelse, men hvis du fokuserer på den manglende motion, så mærker du ikke så meget til utilfredsheden med dit liv.

Måske er dit arbejde uinspirerende og kedeligt, så hvis du bruger alle dine kræfter på at tænke i slankekure, så mærker du det ikke så meget.

Hvis du påtænker at gå i gang med en livsstilsændringer for en andens skyld, så skal det kun være fordi du fuldt ud anerkender bekymringen, og at personen betyder rigtig meget for dig. På den måde kan det blive dit mål og ikke en andens.

Som da jeg ønskede at stoppe med at ryge, fordi min datter havde hørt at man døde af at ryge. Og jeg virkeligt dybtfølt ønskede at fjerne den bekymring fra hendes unge liv. Siden hen fandt jeg mange andre gode grunde for mig selv, til at stoppe.

 

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.