Motivation og håndtering af livsstilsændringer:

lyserød lørdagFor et par uger siden skulle jeg holde et oplæg i forbindelse med lyserød lørdag i Bruuns Galleri. Jeg var meget nervøs, fordi det var en helt ny situation.

Fra jeg vågnede lørdag morgen og som tiden gik, kunne jeg mærke at nervøsiteten steg. På et tidspunkt opdagede jeg, at tanken om at ryge en cigaret, bare for at dulme nerverne, poppede op i mit hoved. Sådan havde jeg jo i 30 år håndteret f.eks. nervøsitet. Jeg overvejede ikke på noget tidspunkt at følge min indskydelse, og jeg fandt en anden måde at mestre min nervøsitet på.

Men jeg synes det er interessant, at en sådan gammel og indgroet strategi, dukker op, selvom jeg for længst (6 år) har droppet cigaretterne.

Jeg har selvfølgelig også tænkt en del over, hvad der kunne grunden til, at jeg ikke fulgte min gamle velkendte indskydelse.

Det jeg er kommet frem til er, at det at være ikkeryger er en meget vigtig del af min identitet i dag. Der foruden indeholder min beslutning om at stoppe med at ryge, ikke en bagdør til situationer, hvor rygning kunne være en løsning.  Og sidst men ikke mindst, at jeg har andre og bedre mestrings strategier i dag.  Jeg valgte at gå en lang tur sammen med min mand, hvor jeg, mens jeg gik, talte mig selv til ro.

Hvis du vil have succes med en livsstilsændring, så er det vigtigt at du ændrer din selvopfattelse, så den er i overensstemmelse med dit ønske. Tænk, føl, mærk, og opfør dig, som om du er en slank person, så vil du også kunne vedblive at være en slank person.

Lad være med at give dig selv tilladelse til en masse situationer, hvor det er ok at fravige din beslutning.  Brug tid på at forudse risikosituationerne og udtænk alternative mestrings strategier.

Slanke mennesker spiser også dessert en gang imellem, men de spiser for at nyde smagen, ikke for at håndtere problemstillinger. Aktive mennesker har også dage hvor de ikke træner, men så er det ud fra et hensyn til deres krop, ikke på grund af dårlige undskyldninger.

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.