Forandring eller velkendt?

Hjælp til vægttabForandring eller velkendt? (Lydfilen ligger nederst i indlægget)

Trives du bedst med det kendte og trygge, eller holder du af forandring?

Hvis du er i tvivl om hvordan du er, så prøv at se hvor ofte du har skiftet arbejde, hvor tit er du flyttet,  måske har du stadig den samme tøjstil, som du havde for 10 år siden? Det kan fortælle dig hvorvidt du elsker forandring, eller helst holder dig til trygheden i det du kender.

Når forandringens vinde blæser:

Da jeg, på grund af en trafikulykke, måtte stoppe på produktionsskolen, skrev min chef et brev til mig, hvor følgende citat indgik: ”Når forandringens vinde blæser, bygger nogle mennesker læhegn, mens andre bygger vindmøller”.  Jeg synes det er et smukt citat, og jeg bestræber mig på at blive en god vindmøllebygger.

Jeg er nemlig typen der elsker forandringer. Som barn flyttede jeg rundt på mit værelse sådan cirka hver tredje uge. Jeg har skiftet branche fra revision over regnskab til undervisning og vejledning. Jeg har flyttet flere gange, end jeg kan tælle på mine fingre.

Men når sandheden skal frem, så  er det ikke alle forandringer der har været planlagte eller ønskede, men de ændrede sig altid til, det bedste der er sket for mig, efter et stykke tid.

Når de er sket, skyldes det, at et andet af mine yndlingsordsprog er: Når en dør smækkes, er der altid en ny der springer op. Nogle mennesker har bare så meget fokus på den dør der lukker, at de ikke ser den der åbner.

Hvis det ikke er i stykker:

Måske du lever du efter devisen: Hvis det ikke er i stykker, er der ingen grund til at lave det. Eller: Man ved hvad man har, man ved ikke hvad man får. Du elsker den ro, der ligger i at tingene er velkendte og gennemprøvede og begreber som tryghed, loyalitet, trofasthed, sikkerhed, og fred er vigtige for dig.  Du afviser ikke fuldstændigt forandringer, men foretrækker bare at de kommer stille og roligt, og i et tempo som passer dig.

Trygheden er den vigtig for dig?

Hvis du sætter pris på trygheden, så er det er vigtigt at bringe noget af det kendte med ind i fremtiden. Find en succeshistorie fra fortiden, og find ud af hvilke elementer den indeholdte og hvilke af dine ressourcer, som gjorde det til en succes.  Det er de elementer og de ressourcer skal du bruge i din planlægning på vejen mod dit mål.

Når trygheden er vigtig for dig, så skal du kun indføre små ændringer, og lidt ad gangen og gerne med udgangspunkt i noget du gør i forvejen. Hvis du allerede spiser grøntsager, så kan du sætte mængden op. Hvis du godt kan lide gåture, så kan du gå længere, hurtigere og oftere.  Det er dog vigtigt at være opmærksom på, ikke afvise alt nyt, uden i det mindste at have prøvet det. Vi kan ikke lave en ændring uden at forandre noget.

Elsker du forandringer?

Hvis du er til forandringer, så kan det være vigtigt for dig, at forandringen bliver gennemgribende.

Måske skal du begynde med ændringerne i din livsstil på et tidspunkt, hvor der sker andre forandringer. Nyt job, efter en ferie, ny uddannelse, ny bolig. Jeg tabte mig 30 kilo i forbindelse med en graviditet og et jobskifte. Det gælder om at udnytte din fleksibilitet til din fordel.

Hvis du er typen der elsker forandringer, så er det dog vigtigt at være opmærksom på at der også ligger en risiko i alt for mange og for store forandringer. Det kan gøre dig helt rodløs. Du kan blive så fleksibel, at dine planer flyder fuldstændigt ud, og slet ikke er til at få øje på.

Find din type:

Husk, det ene er ikke bedre end det andet. Det som det handler om er at udnytte den måde du er på, sådan at du når dit ønskede mål bedst muligt.

Hør indlægget på lydfil: Forandring eller velkendt.

 

 

 

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Selvindsigt.