Investering i en livsstilsændring.

og i os selvHvorfor holder vi os ofte tilbage når det gælder  investering i en livsstilsændring?

Jeg oplever gang på gang at mennesker jeg møder, stejler hvis jeg siger de skal investere i sig selv. Og det er sådan set ligegyldigt om investeringen handler om tid, penge eller omsorg.

Sjovt nok er det ofte de samme mennesker der bruger masser af tid og penge på at vedligeholde en utrolig utilfredshed, enten i form af en konstant misfornøjelse med sig selv, en vedvarende dårlig samvittighed eller totalt mangel på energi og glæde. De overlever livet, mere end de egentlig lever det.

Det er noget der ligger dybt i os. Mange af os er opdraget med, at det at bruge tid på sig selv er egoistisk og ikke noget en god forælder, barn, medarbejder gør. Nogle oplever også at deres ægtefælle stritter imod.

Men sandheden er at jo mere vi giver os selv, jo mere har vi at give af.

Vi synes måske at giver os selv noget ved at spise slik, kage, chips, ryge eller drikke alkohol. Men sandheden er at det er præcis som at tisse i bukserne. Det giver en meget kort tilfredsstillelse og så bliver det pokkers ubehageligt.

Vi bilder os selv ind, at vi ikke har mulighed i travl hverdag for at bruge tid på motion, gå på kursus for at lære nyt, lave ordentlig mad, får ordentlig hvile og at prioritere søvn. Men det er simpelthen ikke rigtigt. Det er et spørgsmål om prioritering.  Vi ved dybest set godt, at det vil give os masser af overskud og energi, men vi prioriterer bare ikke os selv højt nok.

Vi bilder os selv ind, at vi ikke har råd til at ofre penge på kurser, ordentlig mad og god selvforkælelse som f.eks. massage. Og samtidig bruger vi masser af penge på at skifte garderoben ud, fordi den bliver for lille.  Vi køber masser af slik, kager, chips, cigaretter og vin. Vi bruger mange penge på diverse motions instrumenter, som efter ingen eller kun kort tids brug bliver gemt væk. Vi køber pulver, piller og andre slankeprodukter, som lover på en nem måde at hjælpe os derhen hvor vi gerne vil. Og hver gang bliver vi snydt og lidt fattigere og selvhadet stiger.

Jeg har hørt mennesker fortælle mig, at de ikke har råd til at få ordentlig hjælp, men at de har overvejet en fedmeoperation i udlandet. Vi vil bare ikke prioritere os selv på en ordentlig måde.

Hvis du prioriterer dig selv på en ordentlig og kvalitetsfyldt måde, vil du opleve at der er så mange sidegevinster, at det er svært at vide hvor man skal begynde, for at beskrive dem alle. Men vægttab vil helt sikkert være en af dem.

Du vil opleve øget energi, overskud, øget selvværd, selvtillid. Du vil være inspirationskilde for hele dit netværk. Dine børn vil vokse op med et sundt billede af, hvordan man passer på sig selv og får overskud til andre. Osv. Osv.

Lad 2012 være året hvor du afgav et nytårsforsæt, nemlig at investere i dig selv på en god og sund måde.

 

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.