Kærlighed, ansvar og ærlighed.

Hjælp til vægttabKærlighed, ansvar og ærlighed.

Kærlighed, ansvar og ærlighed, hvad har det med livsstilsændringer og vægttab at gøre?

Livsstilsændringer er jo noget med den rigtige kost og en masse motion. Det ved vi jo.

Vi får altid at vide at succes med en livsstilsændring og et vægttab, handler om at indtage færre kalorier end vi forbruger. Man siger, at det er den såkaldte energiformel, som ligger til grund for ethvert succesfuldt vægttab. Det sørgelige er bare, at de mennesker der griber deres slankeforsøg an på den måde, vil ende med at blive en del af den irriterende statistik, som fortæller: 95% af de mennesker som taber over 10% af deres kropsvægt, vil indenfor et til to år, have taget det hele eller mere på igen.

Jeg møder så mange af dem i forbindelse med mit arbejde. Desillusionerede mennesker som troede på energiformlen, og gjorde alt hvad de kunne, for at leve op til den. For bare at opdage at det var ikke muligt i længden, og så ende ud med opfattelsen af, at der må være dem der er noget galt med.

Kærlighed:

En livsstilsændring skal være funderet i kærlighed til dig selv og din krop. Den skal bestå af elementer som hver dag bekræfter, at du er værdifuld og værd at passe på. Den skal bestå af fantastiske tilbud og et væld af skønne muligheder for dig og din krop.

Slankekuren som er baseret på, at der er en masse regler om noget du ikke må gøre eller spise, sender hele tiden det signal ud, at du og din krop er nogle fjolser der er nødt til at blive sat under administration.

De afsavn som følger med en slankekur fortæller dig konstant, at fordi du har overskydende vægt, har du ikke har den samme ret til at nyde livet, som alle andre. Slankekuren understreger den løgn, som præger en al for stor del af vores liv: Du er altså ikke så meget værd som de andre.

Ansvar:

Når det er sagt, er det også vigtigt at være opmærksom på det ansvar, vi har overfor os selv og vores fantastiske krop. Nøjagtig som vi har det overfor de børn eller kæledyr som vi elsker. Det at elske andre indebærer selvfølgelig, at vi optræder ansvarligt overfor dem. Det gælder derfor også i forhold til kærligheden til os selv.

Kærlighed til os selv betyder dog ikke, at vi skal give efter for alle impulser om slik og snacks vi måtte have, for at være gode ved os selv. Vi må også vurdere situationen på den lange bane.  Vi må stille os selv spørgsmålet: Bringer den her lyst jeg har, mig nærmere det ønske jeg har på lang sigt?

Ærlighed:

Det er så her ærligheden kommer på banen. For at få succes med en livsstilsændring skal vi stille os selv den slags spørgsmål, og så tillade os selv at høre det ærlige svar. Også selvom det ikke var det, vi havde lyst til at høre lige nu.

Selvkærligheden hviler på en baggrund af ansvar og ærlighed. Nøjagtig som kærligheden til andre gør det.

Lydfilen med blogindlægget:Kærligheden

 

 

 

 

Udgivet i Ansvaret, Favoritindlæg, livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.