Valget er dit!

Hjælp tiæ vægttab. Valget er dit!

Valget er dit!    (lydfilen ligger nederst i indlægget)

Valget er dit, også når det gælder om livsstil.
Den livsstils du har, er udtryk for en lang række valg, som du har taget. Det er dig der bestemmer, om du ønsker at udvikle dig og få det liv du drømmer om.
Jeg udviklede en strategi som barn, der gik på at slik og kager var en måde at håndtere svære følelser på.
Det var også mig der selv valgte, at blive ved med at benytte strategi længe efter at jeg var blevet voksen, og havde fået langt mere hensigtsmæssige måder at takle følelser på. Til mit forsvar (og med mig mange andre, som er fanget i uhensigtsmæssige reaktioner), var jeg ikke bevidst om mit mønster. Jeg blev bare ved med at kæmpe den ulige kamp med kiloene, uden egentligt at fatte hvorfor det var sådan. Jeg tror, jeg et eller andet sted accepterede, at jeg bare var anderledes end mine slanke søskende. Det var nu en gang min uretfærdige skæbne, og det havde nok noget at gøre med min opvækst, gener eller noget andet, som lå helt uden for min rækkevidde. Jeg havde jo prøvet så mange gange, bare for at opleve at det ikke kunne lykkes.

Den lille pige med svovlstikkerne.

At tro, at andre bestemmer over dit liv, er at fralægge dig ansvaret, og overgive al mulighed for udvikling til andre. Det er dejligt nemt og uhyggeligt hårdt på en gang. Du bliver som den lille pige med svovlstikkerne. Du kan bare kigge ind af vinduet og se det forjættede land, som de slanke lever i. Jeg ønskede, at jeg var dem, samtidig med jeg tænkte, at det bare ikke er muligt for mig. Det var først da jeg under min anden graviditet jeg indså at ansvaret var mit, at jeg kunne begynde at bruge de redskaber som jeg fik hos diætisten.
Vær ærlig overfor dig selv og tillad dig, at føle efter hvor svært det er at være tyk og tung, uden energi, utilfreds med dig selv og din krop. Mærk hvor svært det er at være så selvbevidst, at du tror at en hver eneste bemærkning eller uskyldig latter kan henføres til dit omfang. Hvis jeg gik på gaden og nogle vejarbejdere lo af et eller andet, så var jeg sikker på, at det var min store røv som gav anledning til den morskab. Og dermed kunne ”de” fuldstændigt ødelægge hele dagen for mig.
Gør dig klart, om det er noget du virkelig vil.

Hvis du ikke gør noget.

Vær klar på, at hvis du ikke selv gør noget, så bliver det aldrig gjort. Find også den hjælp du har brug for. Der er ingen der siger at du skal gøre det hele selv.
Det der begynder i det små, kan hurtigt sprede og gøre en stor forskel. Små skridt, som hvis du husker det, kan være anledning til at du bliver stolt af dig selv.
Stil dig selv de svære og irriterende spørgsmål og tillad dig selv at høre svaret. Gå tilbage i fortiden og bliv klog på dine mønstre. Herved får du muligheden for at ændre på dem. Du kan ikke ændre på noget du ikke vil indse.
Vær klar over, at når du vælger noget til, vælger du også noget andet fra. Når du prioriterer noget, må du være klar over, at noget andet bliver mindre vigtigt. Du vælger at leve livet fuldt ud, frem for at undgå smerte (eller hvad det er du undgår at forholde dig til, ved hjælp af maden).

Ikke at tage et valg, er også et valg.

Men ikke at tage et valg, er også et valg. Det er dit valg at gøre noget nyt, for at opnå et andet resultat. Som indianerne siger: Hvis hesten er død, så stig af.
Det gælder om at få et liv før døden, som Thyra Frank siger. Der ligger så meget livsglæde og livskvalitet gemt i, at tage styringen over sit eget liv, og hermed også sin livsstil. Og husk at det du er i dag, er et resultat af de valg du traf i går. Hvis du ikke er tilfreds, må du træffe nogle andre valg fremover.

Lydfilen: Valget er dit

 

Udgivet i Ansvaret, Favoritindlæg, livsstilsændringer, Motivation, Selvindsigt, Vægttab.