Nyd vejen til din forandring, hele vejen.

hjælp til vægttabNyd vejen til din forandring, hele vejen. (lydfilen ligger i bunden af indlægget)

Der findes et udtryk som hedder: At gøre en dyd af en nødvendighed. Det kan godt være, at det er en helbredsmæssig nødvendighed at ændre livsstil, men derfor er der ingen der forbyder dig at nyde det undervejs. Faktisk er det at bringe nydelsen ind i forbindelse med forandringen, din bedste mulighed for at få en succes der varer ved.

 

For at få en varig succes med en livsstilsændring, er du nødt til at sætte så meget  pris på processen og de skridt du må tage, at du slet ikke har ønsker om at vende tilbage til udgangspunktet.  Hvis du kun kan værdsætte, når du har nået målet, så bliver vejen derhen meget lang og træls. Det vil føles som om dit liv er fyldt med forbud og afsavn. Og du vil hele tiden være i fare for at falde tilbage.

 

Ved at være opmærksom på alle forandringerne og nyde dem i fulde drag, så kan du sætte dig selv i en tilstand, hvor du påskønner dit liv og din vej. På den måde bliver afvigelser fra din plan kun forbliver midlertidige afvigelser, fordi du savner dit nye og bedre liv.

Jeg har lige været på en ferie der indeholdt alle de udskejelser, der nu en gang hører til en ferie i et fremmed land med andre motions- sove- spise- og drikke vaner. Og det var dejligt, men nu nyder jeg i fulde drag at være tilbage ved den sunde og opbyggende mad og drikke og de regelmæssige hvile/sovevaner. Jeg kunne ikke vente med at komme tilbage i de vante vaner, som jeg ved kroppen og hermed også jeg elsker. Jeg er klar over det kan lyde lidt frelst, men det er faktisk sådan jeg har det.

Forskellen mellem en slankekur og en livsstilsændring.

Jeg læste et sted en beskrivelse af forskellen mellem en slankekur og en livsstilsændring, som giver super meget mening for mig. Den lød ca. sådan her: Hvis du vælger at opnå dit vægttab gennem en slankekur, så vælger du at gå på line. Det betyder, at hvis du træder ved siden af, så falder du ned og må starte forfra.

Hvis du vælger en livsstilsændring fuld af kreativitet og muligheder, så vælger du at gå ud ad en bred sti. Her kan du sagtens slingre lidt, uden at det hermed betyder, at alt er tabt.

Elsk din forandring.

Hvis du anser alle de forandringer du indfører som en konstant kilde til måder at vise dig selv og din krop omsorg på, så kan du komme til at nyde forandringerne så meget, at du slet ikke ønsker at undvære de nye sunde elementer.

Selv en grøntsags juice kan vinde over en plade Marabou, hvis du forestiller dig og holder fokus på, hvordan din krop nyder det tilskud af vitaminer og antioxidanter og hvilken energi det tilfører dig. Men ofte gør vi det modsatte, vi indtager det sunde, mens vi drømmer om alt det usunde, vi må undvære. Herved holder vi os selv i konstant underskud og mangel og tænker kun på at vende tilbage til status quo.

Vær opmærksom på den indre dialog.

Når vi skal vælge om vores fokus skal være, hvad vi får tilført ved vores nye livsstils, eller hvad vi må undvære, så har den indre dialog, vi benytter os af, meget stor betydning. Jeg har mødt mennesker der efter mange år med en ny livsstil, stadig med et henført blik kan tale om hvor meget de trods alt savner, det de har valgt at give afkald på. Hvad enten det er sukker, cola, cigaretter eller flere flasker vin i weekenden.

Siger du til dig selv: Hvor er det dejligt jeg ikke er sukkerafhængig mere. Jeg kan mærke at jeg har meget mere energi og sover meget bedre. Jeg kan bedre koncentrere mig hele dagen igennem på arbejde, og min hud stråler.

Eller siger du: Hvor jeg savner hyggen ved sofabordet om aftenen, når børnene er lagt i seng og slikskålen kommer frem. Jeg savner den afstresning der lå i at drikke en flaske vin fredag aften ovenpå en hård arbejdsuge. Jeg elsker pasta og kan slet ikke forstille mig at skære ned på mine portioner.  Hvad du end sige så er valget er dit. Og du kan ændre det gennem opmærksomhed.

Hør lydfilen: Nyd vejen til din forandring hele vejen

Udgivet i Favoritindlæg, livsstilsændringer, Motivation, Støttende tanker, succes, Vægttab.