Tag en chance

Tit og ofte når vi synes livet er gråt i gråt, og det er ligesom om det glider forbi os, uden at vi oplever noget som helst værd at tale om, så skyldes det at vi glemmer at tage chancer. Vi ønsker ikke at forlade det  trygge og komme derud hvor vi risikere noget. Men faktum er at hvis vi gør alting som vi plejer, så bliver resultatet også som det plejer.

Måske føles det tryggere at blive ved det kendte, man ved hvad man har, man ved ikke hvad man får. Måske er du bange for at du ikke kan klare det nye, som du opsøger. Måske er du bange for at blive skuffet, hvad nu  hvis jeg ikke får det ud af det, som jeg håber på.

V i skal ud over vores komfortzone, for at vi kan opleve noget nyt og vokse.  Det er hver gang vi  tør at komme ud over kanten, at vi udvikler os og bliver stolt over vores egen formåen.

Tag chancen og giv dig selv lov til at drømme og ønske noget nyt. Find din passion frem og brug den som den glød, der hele tiden holder liv i din drøm og din motivation.  Hver gang du bevæger dig i den rigtige retning, så vil du føle stolthed.

Måske ved du ikke hvad du skal gøre, for at komme hele vejen hen til din drøm. Men tag det helt roligt, et hvert skridt i den rigtige retning, selv et lille et, vil med tiden bringe dig derhen, hvor du ønsker. Du skal bare blive ved med at gå den vej, du er startet på. Læg mærke til alt hvad der sker omkring dig, så vil du på et tidspunkt få serveret det næste skridt.
Livet har det med at give os mange beskeder, bare vi holder ører og øjne åbne.

Hvis din drøm er at tabe dig, og slippe ud af et årelangt had/kærligheds forhold til mad, så brug noget tid på at finde ud af, hvad ved din nuværende adfærd, kunne være godt ændre. Find et lille skridt, som du kan  tage allerede i dag. Og vupti så er du allerede på vej.

Vær opmærksom på, at det der fylder dig med mest stolthed, er hvis du slagter en af dine hellige køer. Hvis du ændrer noget af det, som du plejer at sige, at det kan du ikke leve uden, så vil der være grund til at føle allermest tilfredshed med dig selv.

Hvis du f.eks. plejer at sige: Jeg kan ikke leve uden sukker i min kaffe, så start med at sige noget andet. Du ændrer det til: Jeg behøver ikke så meget sukker i kaffen. Så skærer du en af de tre skefulde sukker væk. Efter en uge er du så klar til at skære endnu en skefuld væk. Ugen efter skærer du en halv skefuld væk og næste uge en kvart skefuld. Resultatet vil være at på lidt over en måned, er du blevet fuldstændig afvænnet med sukker i kaffen.  Jeg kan i øvrigt love dig, at når du er vænnet af med sukkeret, så vil kaffe med sukker smage afskyeligt.

Måske er dit problem er, at hver gang du føler dig alene, så ryger du lige ud i køleskabet, på jagt efter noget der kan dæmpe smerten for en kort stund. Stop op og træk vejret, tænk på hvad resultatet af den adfærd er. Nemlig endnu flere tungtvejende grunde (kilo) til at trække dig væk fra andres selskab, og dermed en forstærkelse af din ensomhedsfølelse. Bliv i følelsen bare 3 min., og gennemgå herefter din plan-b liste. Plan-b listen er en liste du har lavet på forhånd, en dag hvor du har sat dig ned og tænkt igennem, hvad du ellers kan gøre, hvis følelsen af ensomhed overvælder dig. Vær opmærksom på, at de punkter du fører på listen skal være attraktive for dig og et godt alternativ uden bagslag.

Når du har taget dit første skridt i retning af at gøre noget nyt og forfølge din drøm, så husk at svælge i følelsen af at være proaktiv.

 

Udgivet i livsstilsændringer, Motivation, Slankekur, Vægttab.