Tro på det !

hjælp til vægttabTro på det! (lydfilen ligger nederst i indlægget).

Nu er det snart sommerferie for de fleste. Og sommerferie betyder som regel mere tid til os selv. Det kunne være et godt tidspunkt til at finde energien til at lave livsstilsændringer. Jeg taler ikke om store dramatiske forandringer, men små vigtige måder at bringe sundhed og velvære ind i dit liv.

Tro flytter bjerge.

Det vigtigste af alt, for at komme i gang med sådanne forandringer, er at tro på at det kan lykkes. Tro på at du også har alle mulighed for at få en varig succes med dine livsstils-ændringer.

Find de gode eksempler.

Det første du kan gøre er, at se dig omkrig. Find nogle eksempler på mennesker der har opnået det du gerne vil. Jeg ved at der er mange som har forsøgt og som har fejlet, men der er også mennesker for hvem det er lykkedes. Og hvis det kan lykkes for dem, så kan det også lykkes for dig. Du har også muligheder for at skabe ændringer i dit liv.

 Mit liv kan ikke forandres.

Vi holder ofte os selv tilbage med manglende tro og ved at sige: Jeg har ingen muligheder for at forandre noget i mit liv. Det ligger helt fast på grund af en masse ydre rammer. Der er nogle omstændigheder og nogle mennesker i mit liv, som gør at jeg ikke kan forandre noget.

Men vi kan altid ændre noget, vi skal bare beslutte os for at sætte ind der, hvor vi helt sikkert bestemmer selv. Når du begynder at lede, vil du opdage at indenfor mad, vand, bevægelse, og hvile er der rigtig mange muligheder for at bestemme selv.

 

Frygt for store forandringer.

Hvis du holder dig selv tilbage fordi du går og frygter, at det er store og svære forandringer du skal indføre, så kan jeg berolige dig. Det er de små og nemme forandring, der på sigt giver det store resultat. Du skal bare være indstillet på, at det tager tid at ændre vaner. Men det kan helt sikkert lade sig gøre.

Glem alt om den hurtige løsning. Det er drømmen om den hurtige løsning som konstant bringer os i nederlags situationer. Det er når vi forventer at resultatet af mange års usund levevis, skal kunne fixes på kort tid, at vi får den ene fiasko efter den anden.

 

Søg støtte fra omgivelserne.

Det er altid godt at finde et menneske som vil støtte dig og måske vil følges med dig. En som du kan tale med om de vanskeligheder, du støder på. En som vil muntre dig op og tro på dig, indtil du tror på dig selv. En som du kan forpligte dig overfor, indtil forpligtelsen overfor dig selv bliver den vigtigste.

Hvis du ikke kender en sådan person, så kan en dagbog være en god mulighed for et sted at læsse af. Et sted hvor du kan rose dig selv og holde dig selv op på dine aftaler.

 

Glem ”alt eller intet” til gangen.

Den hvor enten gør du det hele rigtigt eller også nytter det ikke noget. Nyd hver eneste skridt du tager i den rigtige retning, også selvom at du en gang i mellem træder et skridt tilbage. Husk ordsproget: Den tid der er gået godt kommer ikke skidt igen.  Hver eneste minut i dit liv har du mulighed for at ændre kurs og gøre noget andet. Så bare fordi du spiste et stort stykke kage, er det ikke nogen undskyldning for at spise usundt resten af dagen.

 

De dårlige erfaringer.

Alt for tit lader vi vores dårlige erfaringer holde os tilbage. Men alle medaljer har to sider.

Min erfaring sagde mig, at det at være gravid betød masser af ekstra kilo. Første gang tog jeg 25 kilo på. Anden gang havde jeg  2-3 måneder  inde i graviditeten taget 15 kilo på.  På trods af min erfaring, valgte jeg at tro på, at jeg kunne få succes.

Jeg havde jo også en anden erfaring, som fortalte mig at jeg godt kunne tabe mig. Det holdt ganske vist ikke længe, men jeg vidste at jeg kunne.

Derfor konkluderede jeg, at det ikke var mig der ikke kunne tabe mig, det var bare metoden der havde været forkert.

Du har måske også prøvet at tabe dig før. Du har måske oplevet så mange nederlag, at nu tænker du at det er dig der er noget galt med. Men jeg kan fortælle dig at det ikke er dig, men metoden der var forkert.

 

Få tips og råd hele sommeren.

Følg med hele sommeren i mine blogindlæg og nyhedsbreve, hvor jeg vil give dig gode tips og råd, til hvordan du kan få succes med dit ønske om en livsstilsændring.

Hør lydfilen af dette indlæg her: Tro på det.

Udgivet i Favoritindlæg, livsstilsændringer, Motivation, Selvindsigt.